عمومی

فلزات رنگی کدامند؟

لوله مس

فلزات به عنوان مهم ترین متریال ها در صنایع مختلف تقسیم بندی می شوند که دارای تنوع بسیار زیادی اند. در جهان یک دسته بندی کلی برای فلزات وجود دارد که فلزات را به دو دسته آهنی و غیرآهنی تقسیم بندی می کند. فلزات آهنی و فلزات رنگی که همان فلزات غیرآهنی هستند.

فورژمدرن اولین تولید کننده انواع درب های ساختمانی 

دو دسته انواع فلز در جهان اند که هر کدام با توجه به خواص مکانیکی که دارند، در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه این مقاله قصد داریم یک تعریف کلی در مورد فلزات رنگی داشته باشیم و انواع این فلزات را به شما معرفی کنیم.

مطالعه بیشتر: شیوه درست رنگ کردن درب فلزی به چه صورت است؟

لوله مس
لوله مس

فلزات رنگی کدام نوع فلزات هستند؟

اگر بخواهیم یک دسته بندی کلی برای انواع فلزات موجود در جهان داشته باشیم، باید این فلزات را به دو دسته آهنی و غیرآهنی تقسیم بندی کنیم.

  • فلزات آهنی

به تمامی فلزاتی که از آهن تشکیل شده اند و جزء مشتقات آن می باشند، فلزات آهنی می گویند. فلزاتی همچون چدن، فولاد و … از جمله فلزات آهنی در جهان هستند که در مصارف گوناگونی نیز مورد استفاده قرار می گیرند. چون این فلزات بسیار مقاوم هستند برای ساخت انواع قطعات صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند.

  • فلزات غیرآهنی

فلزات غیرآهنی به هر نوع فلزی که جزء گروه فلزات آهنی قرار نمی گیرد، اطلاق می شود. این فلزات نیز کاربردهای مختلفی دارند و از جمله آن ها می توان به روی، مس، آلومینیوم و … اشاره کرد. فلزات غیرآهنی به اصطلاح با نام فلزات رنگی یا رنگین Non-ferrous metals شناخته می شوند. بنابراین، هرگاه نام فلز رنگی به گوش شما خورد، بدانید منظور فلز غیرآهنی است.

انواع فلزات رنگی کدامند؟

فلزات رنگی به دلیل داشتن تنوع بسیار زیاد در جهان، کاربردهای مختلفی در صنایع گوناگون دارند. این فلزات را می توان بر اساس درجه سختی های مختلف، برای رسیدن به خواص مکانیکی مطلوب مورد استفاده قرار داد. از جمله انواع فلزات رنگی موجود در جهان عبارتند از:

فلز آلومینیوم

یکی از انواع فلزات رنگین که کاربردهای بسیار زیادی در صنایع دارد، فلز آلومینیوم است. این فلز دارای خاصیت انتقال گرمای بسیار خوبی است و می تواند باعث انتقال جریان الکتریسیته شود. مقاومت خوب این فلز باعث شده است تا بتوان آن را برای مصارف مختلفی مورد استفاده قرار داد. فلز آلومینیوم برای ساخت درب و پنجره ها بسیار پرکاربرد است. دلیل این موضوع هم وزن کم فلز آلومینیوم و مقاومت خوب آن در برابر خوردگی و پوسیدگی است.

فلز مس

یکی از پرکاربردترین انواع فلزات رنگین، فلز مس است. این نوع فلز که دارای رنگ قرمز جذابی است، می تواند با درجه حرارت بسیار بالایی مورد استفاده قرار گیرد. فلز مس نیز مقاومت خوبی در برابر پوسیدگی و خوردگی دارد. این فلز به راحتی زنگ نمی زند و می تواند برای ساخت وسایل مختلف مورد استفاده قرار گیرد. از مزایای این فلز می توان به انتقال حرارت خوب آن و همچنین امکان انتقال الکتریسیته اشاره کرد. به همین خاطر، این فلز برای ساخت سیم های انتقال جریان برق مورد استفاده قرار می گیرد.

فلز سرب

سرب که با رنگ خاکستری و دودی در جهان یافت می شود، می تواند کیفیت بسیار بالایی داشته باشد. فلز سرب نیز جزء فلزات رنگین محسوب می شود و دارای مقاومت خوبی می باشد. مقاومت فلز سرب در مقابل زنگ زدن، پایین است. همچنین، به دلیل نرم بودن این فلز، به راحتی می توان آن را برای ساخت انواع اجسام و سازه های ساختمانی مورد استفاده قرار داد. فلز سرب در صنایع مختلفی از جمله باتری سازی و خودرو مورد استفاده قرار می گیرد.

مطالعه پیشنهادی: تفاوت رنگ پودری کوره‌ای و رنگ‌های معمولی در چیست؟

فلزات رنگی
فلزات رنگی

فلز روی

فلز روی که با نام فلز زینک نیز شناخته می شود، می تواند کاربردهای بسیار زیادی در صنایع داشته باشد. این فلز جذاب دارای رنگ متمایل به آبی است و یک نمای براق دارد. این فلز مانند آلومینیوم و مس مقاومت خوبی در برابر اکسید شدن دارد؛ اما این فلز جزء فلزات ترد محسوب می گردد. معمولا فلز روی به همراه فلزات دیگر برای آلیاژ شدن مورد استفاده قرار می گیرد.

فلز نیکل

فلز نیکل از جمله فلزات رنگی است که با درجه ذوب بسیار بالایی می تواند برای صنایع مختلف مورد استفاده قرار گیرد. رنگ فلز نیکل سفید و نقره ای است و جزء فلزات جذاب محسوب می شود. این فلز مقاومت بسیار خوبی در برابر شرایط مختلف محیطی دارد و می تواند در مقاومت پوسیدگی، ضربه و مشکلات مختلف دیگر مقاومت خوبی از خود نشان دهد.

فلز نیکل برای ساخت آلیاژهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. این فلز می تواند کاربردهای مختلفی داشته باشد که از جمله آن ها می توان به ساخت سکه های پول، کلیدها و … اشاره کرد. با توجه به اینکه این فلز انتقال دهنده خوبی برای جریان الکتریسیته است، می تواند در سیم ها و کابل های مختلف نیز مورد استفاده قرار گیرد. همچنین، این فلز می تواند به عنوان یک فلز محافظت کننده برای دیگر انواع فلزات مورد استفاده قرار گیرد.

مطالعه جایگزین: رنگ پودری کوره ای چیست؟ چه مزایا و ویژگی‌هایی دارد؟

لوله فلزی
لوله فلزی

فلز سرب

یکی دیگر از فلزات رنگی، فلز سرب است. این فلز دارای درجه ذوب بالایی نیست و به دلیل نرم بودن، کاربردهای خاص خودش را دارد. از معایب فلز سرب می توان به احتمال اکسید شدن آن اشاره کرد. پوسته نازک به کار رفته روی فلز سرب، با رنگ خاکستری است. به همین سرب با رنگ طوسی و خاکستری شناخته می شود.

فلز برنز

فلز برنز ترکیبی از دو فلز دیگر به نام مس و قلع است. این فلز که جزء فلزات رنگی محسوب می شود، معمولا به رنگ مس نزدیک تر است. خواص مکانیکی و مقاومت این فلز مشابه با فلز برنج می باشد.

فلز قلع

یکی دیگر از فلزاتی که در گروه فلزات رنگی قرار می گیرد، فلز قلع است. این فلز دارای درجه انبساط زیادی بوده و جزء فلزات نرم محسوب می شود. از مزایای این فلز می توان به مقاومت بالای آن در برابر خوردگی اسید و پوسیدگی اشاره کرد.

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم در مورد انواع فلزات رنگین صحبت کنیم. هر یک از این فلزات می توانند کاربردهای خاص خودشان را داشته باشند و انتخاب آن ها برای صنایع مختلف، مزایای زیادی دارد. این فلزات که در رنگ های مختلف از معادن استخراج می شوند، با درجه ذوب و مقاومت متفاوت در برابر خوردگی، پوسیدگی و زنگ زدگی قابل استفاده هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *