عمومی

تفاوت رنگ پودری کوره‌ای و رنگ‌های معمولی در چیست؟

رنگ پودری کوره ای

انتخاب رنگ باید متناسب با نوع فعالیت شما باشد و شما باید با تفاوت رنگ پودری کوره‌ای و رنگ‌های معمولی آشنا شوید تا درک خوبی از مزیت‌ها و معایب هر کدام از آن‌ها داشته باشید.

بارزترین تفاوت بین رنگ پودری کوره‌ای و معمولی، ارائه آن است. اگرچه ما بیشتر با رنگ مایع سروکار داریم، زیرا رایج‌ترین رنگ در بازار است، اما رنگ پودری کوره‌ای طرفداران بیشتری در سال‌های اخیر داشته است. در ادامه ویژگی‌های هر نوع رنگ را با عمق بیشتری شرح خواهیم داد.

تفاوت رنگ پودری کوره‌ای و رنگ‌های معمولی
تفاوت رنگ پودری کوره‌ای و رنگ‌های معمولی

آیا تفاوت رنگ پودری کوره‌ای و رنگ‌های معمولی را می‌دانید؟

۱. رنگ معمولی: کلاسیک

رنگ معمولی همانطور که در ابتدای مقاله ذکر شد بیشترین استفاده را هم در بین افراد معمولی و هم در بین افراد حرفه‌ای دارد.

مشخصه آن این است که یک محصول سیال است. وقتی در لایه‌های نازک روی یک سطح اعمال می‌شود، به یک لایه جامد تبدیل می‌شود. این نوع رنگ به غیر از محافظت، می‌تواند ظاهر و زیبایی سطح مورد نظر را نیز افزایش دهد. به همین دلیل است که یکی از پرکاربردترین سطوح آماتوری به شمار می‌رود.

مزیت اصلی این محصول این است که می‌توان آن را روی هر سطحی اعمال کرد. علاوه بر این، می‌توان یک روکش اضافی روی قطعات اعمال کرد، مانند پوشش آستری برای تثبیت رنگ، ایجاد اثراتی مانند زنگ زدگی یا فرفورژه که به طور گسترده در دکوراسیون استفاده می‌شود.

تفاوت رنگ پودری کوره‌ای و رنگ‌های معمولی را از همین حالا می‌توانید حدس بزنید. اما برای درک بهتر لازم است با خصوصیات رنگ پودری کوره‌ای نیز آشنا شوید.

رنگ معمولی یا کلاسیک
رنگ معمولی یا کلاسیک

۲. رنگ پودری کوره ای: راه حل صنعتی‌تر

رنگ پودری کوره‌ای طرفداران بیشتری در مشاغل صنعتی دارد، زیرا پوششی کاملاً براق از خود به جای می‌گذارد. همچنین به عنوان رنگ پوشش برای خوردگی، خط و خش و اکسیداسیون استفاده می‌شود.
آن‌ها یک رنگ همه کاره و بسیار تمیز هستند، زیرا برخلاف رنگ‌های معمولی مانند رنگ اسپری به صورت الکترواستاتیک اعمال می‌شود تا آلاینده وارد محیط زیست نشود. علاوه بر این، رنگ باقی مانده را می‌توان دوباره استفاده کرد.

ما می‌توانیم آن را در بسیاری از بخش‌ها، از اسباب‌بازی‌ها گرفته تا لوازم خانگی، استفاده کنیم. اگرچه کاربرد اصلی آن در بخش خودرو و دوچرخه و فعالیت‌های ساختمانی است.

رنگ پودری کوره ای، جایگزینی عالی برای پوشش قطعات فلزی است، زیرا برخلاف رنگ‌های مایع معمولی، از تشکیل حباب بر روی سطح و چکیدن آن جلوگیری می‌کند و پوشش یکنواخت‌تری ارائه می‌دهد.

رنگ‌آمیزی با رنگ پودری کوره‌ای نیز دارای ویژگی‌های فیزیکی بسیار برتر از رنگ‌های معمولی است. آن‌ها همچنین بسیار اکولوژیکی هستند زیرا از هدر رفت رنگ جلوگیری می‌کنند.

البته برخلاف رنگ‌های معمولی، برای استفاده از رنگ پودری کوره‌ای لازم است در این فرآیند از دستگاه پاشش رنگ استفاده شود.

مهمترین تفاوت رنگ پودری کوره‌ای و رنگ‌های معمولی این است که در رنگ‌های پودری هیچ نوع حلالی استفاده نمی‌شود.

مطالعه بیشتر: رنگ پودری کوره ای چیست؟ چه مزایا و ویژگی‌هایی دارد؟

رنگ پودری کوره ای
رنگ پودری کوره ای

تفاوت میان عناصر سازنده چیست؟

قبل از شروع به صحبت در مورد ویژگی‌های هر یک از این رنگ ها، لازم است به نقش عناصر سازنده یک رنگ پودری کوره‌ای و رنگ معمولی اشاره کنیم:

عناصر سازنده رنگ‌های پودری کوره ای:

پایه این نوع رنگ رزین‌ها هستند، ترکیباتی که وظیفه درخشندگی و بیشتر خواص مکانیکی رنگ را بر عهده دارند. بنابراین برای اینکه رنگ پوشش خوبی داشته باشد باید بین ۵۰ تا ۵۵ درصد رزین مورد نیاز را داشته باشد.

این رزین‌ها برای واکنش و پلیمریزاسیون که از طریق آن پوشش ایجاد می‌شود، به عوامل سخت کننده نیاز دارند.

از طرف دیگر رنگدانه‌ها وظیفه رنگ دادن به رنگ را بر عهده دارند و فرمول درصد آن به روشی مشابه رنگ‌های معمولی انجام می‌شود، اما در رنگ‌های پودری کوره‌ای باید از رنگدانه‌هایی استفاده شود که دمای بالا را بدون تغییر رنگ تحمل کنند.

جزء دیگر در رنگ پودری کوره‌ای پرکننده‌ها هستند که به رنگ خواص مکانیکی مانند مقاومت در برابر ضربه می‌دهند و به از بین بردن درخشندگی اضافی که رزین‌ها می‌توانند ایجاد کنند کمک می‌کنند.
در نهایت، افزودنی‌ها مسئول پرداخت همگن هستند که مشخصه رنگ‌های پودری کوره‌ای است. همانطور که دیدید تفاوت رنگ پودری کوره‌ای و رنگ‌های معمولی حتی به عناصر سازنده آن‌ها نیز مربوط می‌شود.

عناصر سازنده رنگ‌های معمولی:

برخی از عناصر مانند مواد افزودنی، حلال ها، رنگدانه‌های موجود در رنگ پودری کوره‌ای و رنگ‌های معمولی با یکدیگر همخوانی دارند.

هر دو رنگ، یعنی رنگ پودری و رنگ معمولی دارای رزین، مواد افزودنی و همچنین رنگدانه هستند. اما تمایز اصلی میان آن‌ها را باید حلال دانست: رنگ معمولی حاوی حلال است، اما پوشش پودری حاوی حلال نیست.

حلال اضافه شده به رنگ‌های معمولی قادر است عناصر سازنده و مهم این رنگ را به صورت مایع در آورد. اما، در رنگ‌های پودری این موضوع کاملاً متفاوت است. معمولا آن‌ها به صورت پودر خشک اعمال می‌شوند و سپس با کمک حرارت مقاومت نهایی را به دست می‌آورند.

در فرآیند رنگ‌آمیزی با هر دو رنگ پودری و معمولی باید به پیش تصفیه توجه شود. یعنی قبل از شروع کار باید سطحی را که می‌خواهید رنگ‌آمیزی کنید از هر گونه آلودگی پاک کنید.

مطالعه پیشنهادی: شیوه درست رنگ کردن درب فلزی به چه صورت است؟

مزیت رنگ پودری کوره ای

آیا رنگ پودری کوره‌ای از نظر قیمت نیز با رنگ‌های معمولی تفاوت دارد؟

تفاوت رنگ پودری کوره‌ای و رنگ‌های معمولی تنها به عناصر سازنده آن‌ها و نیز نحوه استفاده و کیفیت مربوط نمی‌شود و آن‌ها در قیمت نیز با یکدیگر تفاوت دارند.
معمولاً قیمت رنگ پودری کوره‌ای در مقایسه با رنگ‌های سنتی و معمولی گرانتر است، زیرا کیفیت آن بالاتر است.

از طرفی این نوع رنگ‌ها پایدار هستند و دوام زیادی دارند و می‌توانند برای سال‌های طولانی در محیط‌های مختلف از لوازم شما محافظت کنند و زیبایی را به ارمغان بیاورند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *